Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture ECOC) vuodeksi 2026. Idealle ovat antaneet tukensa myös maakuntien keskuskaupungit Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Lappeenranta. Yhteistyöverkostoa ja ideaa on työstetty kesästä 2018 lähtien. Savonlinna-kulttuuripääkaupunkihankkeen alue perustuu Suur-Saimaan ja Vuoksen vesistöalueen rajaukseen, jota luonnehtii yhteinen historia ja vesistöön pohjautuva kulttuuri. Sisältöjen suunnittelu tehdään laajasti ja ylimaakunnallisesti osallistaen mukaan eri toimijoita. Kulttuuri on alueellinen vahvuus, jonka pohjalta kehitetään yhteistoimintaa. Tavoitteena on muodostaa uudenlainen verkosto itäsuomalaisten kulttuuritoimijoiden ja heidän sidosryhmiensä kesken sekä vahvistaa ylimaakunnallista yhteistyötä eri toimialojen kesken ja vakiinnuttaa verkostomainen toimintatapa käytäntöön. Pyrkimyksenä on vakiinnuttaa kulttuurin asemaa ja roolia osana Itä-Suomen maakuntien ja kaupunkien strategista kehittämistä. Tällä imago- ja kehittämistyöllä pyritään elävöittämään ja elämyksellistämään Järvi-Suomen kunta- ja kaupunkiympäristöjä.

 

Saimaa-ilmiö jalkautuu kesäksi turuille ja toreille

Hankkeen koordinaattorit Anu-Anette Varho ja Reko Tammi tekevät parhaillaan Itä-Suomen alueen verkostotyötä ja valmistelevat kesän tapahtumiin osallistumista. Suomen pääkaupunki siirtyy heinäkuuksi Savonlinnaan, Saimaa-ilmiö syntyy näissä ainutlaatuisissa puitteissa. Heinäkuussa olemme mukana mm. Oopperapäivänavauksissa. 

Oletko järjestämässä tapahtumaa, jossa Saimaa-ilmiö voisi olla esillä? Ota yhteyttä koordinaattoreihin ja mietitään yhdessä miten voisimme olla mukana. Suunnittelemme parhaillaan myös työpajoja ja tapaamisia joiden avulla pyrimme tavoittamaan monipuolisesti Itä-Suomen alueen toimijoita. Teemme tähänkin liittyen mielellään yhteistyötä.

 

Tunnusta juuresi - Ole ylpeästi Järvi-Suomesta

Ollaan ylpeitä itäsuomalaisista juuristamme ja kerrotaan niistä myös muille! On iloinen asia olla Järvi-Suomesta ja siitä kannattaa olla aidosti ylpeä. Vesien puhtaus, rauha ja ainutlaatuinen järviluonto ovat arvoja, jotka meiltä itseltämme usein unohtuvat. Siksi toivomme, että jaat oman tarinasi myös muille. Kerro meille, missä sinun juuresi Järvi-Suomessa ovat, millaiseksi koet saimaalaisuuden ja mitä haluaisit tästä alueesta maailmalle kerrottavan: http://savonlinna2026.fi/juuret

 

Saimaa-ilmiön nettisivut on avattu 

Tutustu sisältöihin, seuraa ja jaa!

http://savonlinna2026.fi/

Instagram 

Facebook

 


Kesäisin terveisin 


Anu-Anette Varho
hankekoordinaattori
p. +358 40 548 4658, 
anu-anette.varho@esavo.fi

Reko Tammi
hankekoordinaattori, 
p. +35840 736 1992 tai 040 622 7163, reko.tammi@esavo.fi

Kulttuurista elinvoimaa Järvi-Suomeen - Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026
Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, 50100 MIKKELI


Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.