Saimaa-ilmiö kertoo
Järvi-Suomen tarinan.

Mikä on
Saimaa-ilmiö?

Tutustu taustaan

Miksi
Savonlinna?

5 ilmiömäistä syytä

Hae mukaan
yhteistyörihmastoon

Hae mukaan

Näytä taitosi.

Tule mukaan

Mistä  ilmiömäiset
ideat syntyvät?

Tutustu teemoihin

Saimaa-ilmiön syksy on työpajojen ja tapaamisten aikaa.

Syksyn tapahtumat
<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su


Saimaa-ilmiön kuulumisia!

Jouni Hynynen on lappeenrantalainen muusikko. Hän on lappeenrantalaislähtöisen Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja, kitaristi ja sanoittaja.
Saimaa-ilmiön kattoteemana on ilmiömäisyys. Se on ilmiömäisiä ihmisiä ja kohtaamisia. Se on ilmiömäisiä elämyksiä ja tapahtumia. Se on ilmiömäisiä paikkoja ja luontoa. Yhteistä kaikille on se, että ilmiöt syntyvät veden voimasta, yhdistävistä silloista ja itäisestä ilosta.

Saimaa-ilmiön teemat löysivät lopullisen muotonsa. Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmiston rakentaminen lähtee pääotsikosta ja teemoista, joita hankkeen ylimaakunnallinen valmistelutiimi, ”Sillanrakentajat”, puheenjohtajansa Sari Kaasisen johdolla ovat työstäneet syys-lokakuun ajan yhdessä hankkeen koordinaattoreiden kanssa. Pohjana työlle toimivat syyskuun työpajojen anti sekä toimijaverkoston kanssa käydyt keskustelut. Valitut teemat kumpuavat Itä-Suomea yhdistävistä haasteista ja kehittämisen painopistealueista.
 

Hankkeeseen osallistuvat kaupungit ovat Savonlinna, Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Lappeenranta

”Parasta mitä Savonlinnalle on tapahtunut sitten Olavinlinnan. Saimaa-ilmiö eli viiden maakunnan hanke hakea Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi voi johtaa vaikka mihin.”

– Kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa, Itä-Savo 12.10.2018

Saimaa Ilmiö

Saimaa-ilmiö somessa