Tapahtumia, tapaamisia ja työpajoja

Olemme mukana Itä-Suomen alueen tapahtumissa sekä järjestämme yleisötilaisuuksia ja työpajoja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tehdään yhdessä Saimaa-ilmiö!

Saimaa-ilmiön Sytyttäjien rengasmatka Itä-Suomessa rantautuu Mikkeliin!

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen aloittavat osa-aikaisen työn tammikuun alussa. Sytyttäjiksi nimetty kolmikko lähtee tammikuussa rengasmatkalle Itä-Suomeen. Tilaisuus järjestetään Teatteriravintola ILOssa (Hallituskatu 7) klo 17.30 alkaen.

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani HalmeSaimi Hoyer ja Sari Kaasinen aloittavat osa-aikaisen työn tammikuun alussa.

Parikkalan ja Helsingin Punavuoren välillä sukkuloiva Jani Halme on toimittaja, mediapersoona ja propellipää, joka voitti vuonna 2017 Suuren journalistipalkinnon vuoden parhaasta journalistisesta teosta. Palkinto tuli Halmeen tekemästä Kotimaan katsaus -videosarjasta, jossa hän lukee ääneen paikallislehtien kaikkein pienimpiä uutisia. Hän on toiminut myös Uutisvuoto-ohjelman kapteenina.

Saimi Hoyer on Hotelli Punkaharjun yrittäjä, joka on kohottanut vahvalla karismallaan ja päättäväisyydellään itäsuomalaisten ylpeyttä ainutlaatuisesta elinympäristöstään. Hänen tarinansa itäsuomalaisen luonnon kauneudesta ja erityisesti sienestyksestä on tavoittanut laajan yleisön sekä Suomessa että ulkomailla. Saimaalle saapuva italialaisten matkailijavirta on pitkälti Saimin ansiota.

Rääkkylässä asuva Sari Kaasinen on suomalainen laulaja-lauluntekijä, kanteleensoittaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja. Parhaiten hänet muistetaan maailmallakin menestyneen Värttinä-yhtyeen perustajajäsenenä. Sari on toiminut Saimaa-ilmiö -hanketiimin vetäjänä jo kuluvan syksyn ajan.

Sytyttäjiksi nimetty kolmikko lähtee tammikuussa rengasmatkalle Itä-Suomeen. Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Mikkelissä järjestettävät yleisötilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Tilaisuus järjestetään Teatteriravintola ILOssa  (Hallituskatu 7) klo 17.30.

Varaa päivä jo kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

OHJELMA

klo 17.30

Alkusanat. Teatteriravintola ILOn emäntä Pauliina Hukkanen


Tervetuloa! Sari Kaasinen, Saimaa-ilmiön ylimaakunnallisen Sillanrakentajat -valmistelutiimin puheenjohtaja ja sytyttäjä.


SYTY SAIMAALLE! Saimi Hoyer, yrittäjä ja sytyttäjä.


SAIMAAN VUOSIKYMMEN -paneelikeskustelu

Moderaattorina Jani Halme, toimittaja, mediapersoona ja sytyttäjä,

Panelisteina Saimi Hoyer, Sari Kaasinen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä Sami Kämppi OiOi Collectivesta.


20-luvun juhlaa. Tarjolla Jazzia ja cocktailpaloja. Jazz duo Jenrek Pruzak ja Jani Volanen esiintyy.

  • 18.02.2020 - 18.02.2020
  • Teatteriravintola ILO, (Hallituskatu 7)


<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su